За минулий тиждень поліція Ніжинщини отримала 270 повідомлень. Деталі

 

 

 

 

Протягом минулого тижня (з 01 по 07 серпня 2022 року) поліцією отримано 270 повідомлень громадян (що становить 38 викликів на добу), з яких по 31 розпочато кримінальні провадження. Серед яких 2 факти підробки документів, по 3 факти зберігання наркотиків та незаконного поводження з вогнепальною зброєю, по 4 – це крадіжки, шахрайство, надання пропозиції неправомірної вигоди службовій особі, 5 фактів спричинення легких тілесних ушкоджень та 6 кримінальних проваджень зареєстровано за фактом виявлення посіву або вирощування снотворного маку чи конопель.

         За звітний період виявлено 174 адміністративні правопорушення (що становить 25 порушень на добу), з яких 48 %  – це порушення ПДР. Задокументовано 16 фактів керування т/з у стані алкогольного сп’яніння (що становить не менше 2 порушень щоденно). 27 водії керували транспортними засобами не маючи документів на керування, чи не маючи права керувати певним видом транспорту, чи будучи позбавленими в такому праві. На минулому тижні зафіксовано 4 ДТП, в результаті яких пошкоджено автомобілі та споруди. 5 адмінматеріалів складено відносно порушників-пішоходів.

         За тиждень маємо 6 фактів дрібного хуліганства та 5 адмінматеріалів складено за завідомо неправдивий виклик спеціальних служб.

28 осіб було виявлено за розпиттям алкоголю у громадських місцях та появою у громадських місцях у п’яному вигляді, з яких 5 вчинили дане порушення повторно протягом року.

На 1-ну особу складено адміністративні матеріали за невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей.

Також протягом минулого тижня співробітниками поліції складено 22 адміністративні матеріали за вчинення домашнього насилля.

Протягом минулого тижня співробітниками поліції виявлено 1  порушення про заборону торгівлі алкогольними та слабоалкогольними напоями у заборонений час доби. Постійно проводиться робота з профілактики торгівлі самогоном. За тиждень складено 5 адмінматеріалів за ст. 176 КУпАП (виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його виготовлення) та 3 за ст. 177 КУпАП (придбання самогону та інших міцних спиртних напоїв домашнього вироблення). Знищено шляхом виливання у грунт близько 50 л. таких алкогольних напоїв.

Серед кримінальних правопорушень які сталися протягом минулого тижня можна відмітити наступні події, а саме:

  • 01 серпня близько 13 год. в дачному селищі «Прогресівець» м. Ніжин співробітниками кримінальної поліції у 20-річного ніжинця виявлено та вилучено згорток з невідомою речовиною (зі слів підозрюваного даною речовиною являється наркотичний засіб – амфетамін), який він зберігав для власного вжитку.
  • 05 серпня на залізничному вокзалі м. Ніжина під час перонного контролю співробітниками ВРПП виявлено 33-річного ніжинця, який пред’явив для посадки на електропотяг пільговий квиток. Під час перевірки документів на право отримання даного квитка виявлено пенсійне посвідчення з ознаками підробки, а саме вклеєне фото порушника до даного документу, який він напередодні знайшов. Дані дії кваліфіковано за ч. 4 ст. 358 КК України санкція якої передбачає накладення штрафу до п’ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до 2 років.
  • 01, 02, 05 серпня в м. Ніжина під час складання адміністративних матеріалів за ст. 130 КУпАП співробітниками ВРПП задокументовано факт надання неправомірної вигоди з боку ніжинців, які для уникнення притягнення до адміністративної відповідальності запропонували працівникам поліції неправомірну вигоду. В подальшому на даних порушників складено адміністративні протоколи за ст. 130 КУпАП та внесено відомості до ЄРДР по ст. 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди».
  • Ще одного порушника також 5 серпня було задокументовано за вчинення аналогічного правопорушення, який намагався уникнути відповідальності за керування транспортним засобом без документів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь