Нарешті: Ніжинську райлікарню передали на баланс міста

 

 

 

 

Сьогодні, 7 грудня, на сесії Ніжинської районної ради нарешті вирішилося питання, яке назріло вже давно: Ніжинську центральну районну лікарню передали до комунальної власності Ніжинської громади.

Повідомляє Нежатин.

Нагадаємо: влада Ніжина давно була готова прийняти Ніжинську районну лікарню на баланс міста і зберегти її, а не передавати заклад іншим ТГ, які не змогли б її утримувати і розвивати. Ще влітку цього року ми були за кілька кроків до передачі районної лікарні Вертіївці. Тоді депутати міської ради, разом з міським головою Олександром Кодолою провели зустрічі з колективом районної лікарні, пояснили майбутні переваги в разі приєднання до Ніжина, але останні сесії районої ради видалися вкрай напруженими: більшість депутатів були налаштовані на передачу районної лікарні Вертіївській ТГ. Свою позицію на них доводили заступник міського голови Ірина Грозенко, радник міського голови Сергій Охонько та депутати міської ради, які виступали з проханням не передавати Ніжинську райлікарню на баланс ТГ, які не мають ні фінансів, ні можливостей її розвивати, а об’єднати з міською лікарнею і створити потужний медичний кластер, де зможуть отримувати лікування мешканці Ніжина і всього Ніжинського району.

Утім, з остаточним рішенням тоді не склалося, бо думки розділилися. Питання залишалося невизначеним, адже голосів не вистачало ні якій із сторін. Подальше звернення міського голови та обговорення з трудовим колективом й депутатами принесли успіхи, і сьогодні, на фінальній сесії, маємо результат: 30 депутатів проголосувало “за”. Прийняття сьогоднішнього рішення присутні зустріли оплесками.

Генеральний директор Ніжинської міської лікарні Олександр Костирко назвав сьогоднішнє рішення доленосним і зауважив, що розмови про його прийняття велися ще у 90-х роках, адже дві лікарні, які дублюють одна-одну і розділені парканом – це було лише питання часу.

“Сьогоднішнє рішення – державницьке. Війна показала, що лише разом ми можемо досягти гідних результатів. Маючи такий матеріальний ресурс, який тепер буде у нашого об’єднаного закладу, ми можемо створити потужне медичне містечко, яке буде не лише багате кадрами та обладнанням, а йматиме якісну медичну систему, яка розвиватиметься і конкуруватиме з закладами обласного значення”, – підсумував Олександр Костирко.

Подякував депутатам за виважене рішення й перший заступник міського голови Ніжина Федір Вовченко.

Важливо: робочі місця буде збережено.

Як довго ми до цього йшли… Але, головне, що прийняли вірне рішення.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь