Морози до -12: в Україну прийде похолодання

 

 

 

 

У період з 2 по 8 січня по-весняному тепла погода у першій половині робочого тижня зміниться на більш холодну і сніжну ближче до вихідних. Про це йдеться в прогнозі синоптика Ігоря Кібальчича, пише Meteoprog.

За його словами, початок першого тижня 2023 року подарує нам незвично теплу і суху погоду. Однак з п’ятниці, 6 січня, серія атлантичних циклонів змінить ситуацію: буде дощ з переходом у сніг. Протягом 7-8 січня суттєво похолодає:

Відбудеться істотне зниження температури протягом 7-8 січня, за винятком крайнього півдня країни і західних областей. Таким чином, більш зимовий характер погоди варто очікувати ближче до Різдва“.

Так, 2 і 3 січня температура сягатиме в південних областях +16°С.Тепло і сухо буде по всій Україні. У середу похолодає, вдень у середньому по регіонах буде + 3…+ 8°С.

У четвер, 5 січня, очікується дощ та мокрий сніг, температура повітря вночі становитиме 0…+5°C, на Лівобережжі -3…+2°C. У п’ятницю на крайній півночі -7…-2°C.

На вихідних, 7-8 січня, в Україні продовжиться похолодання, очікується сніг і мокрий сніг. Градуси за вікном не будуть тішити.

Температура повітря в нічний час знизиться до -8…-3°C в суботу і до -12…-7°C в неділю. Денні значення температури складуть -7…-2°C, у південній та західній частині близько 0°C“, — прогнозує Кібальчич.

Коли в Україну прийдуть морози – прогноз синоптика УГМЦ

Як прогнозувала заступник начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня, на початку січня очікується похолодання – вночі повернуться морози.

За її словами, значні морози очікуються ближче до кінця січня або після 15-го числа другого місяця зими. На Водохреща повинні бути й мороз, і сніг.

УНІАН

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь