На Чернігівщині виявлено 14 колаборантів від початку повномасштабного вторгнення

 

 

 

 

Від початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну на Чернігівщині прикордонники викрили 14 осіб – можливо, причетних до колабораційної та диверсійної діяльності. Виявили 1447 громадян, які використовували підроблені та недійсні документи, з них 48 – іноземні громадяни. Про це повідомляють у Держприкордонслужбі.

Вилучено у 119 випадках зброю, боєприпаси, наркотичні засоби та психотропні речовини: з них 18 одиниць зброї, 17 тис. боєприпасів різного типу та калібру, 39 кг вибухових речовин, понад 10 кг наркотичних речовин. У процесі проведення рейдів, ідентифіковано підрозділи ворога, які брали участь у масштабному вторгненні, виявлено 42 схрони зброї противника.

Вилучено носій інформації ворожого підрозділу, на якому містилися персональні дані військовослужбовців-окупантів, документи бойової готовності, карти та інша службова документація.

Затримано 3,4 тис. літрів фальсифікованої алкогольної продукції на суму 237 тис. грн, 27 тонн спирту.

За матеріалами оперативно-розшукових підрозділів до правоохоронних органів направлено 154 повідомлення за статтями Кримінального кодексу України, оголошено підозру, до кримінальної відповідальності вироками судів уже притягнуто трьох осіб.

Прикордонники продовжують ефективно захищати Україну та протидіяти правопорушенням.

Джерело: Челайн

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь