Носівський гурт “Кредо”: як творча молодь ЗСУ допомогає

 

 

 

 

Носівський гурт “Кредо” — це креативна команда молодих талановитих людей, а ще справжніх патріотів зі щирими серцями, які від самого початку повномасштабного вторгнення росії в Україну  допомагають  ЗСУ, організовуючи благодійні концерти, збори коштів онлайн в соціальних мережах. Завдяки волонтерській ініціативі “кредовців” минулого року було зібрано 414 тисяч гривень на потреби українських захисників. Про волонтерську діяльність гурту, про те, як вдалося зібрати таку чималу суму та на що вона була витрачена,  – у нашій розмові з вокалісткою гурту Анною КРИВОЛАП.

Попри весь біль й тривогу, якою нині живе Україна, війна єднає людей у спільному прагненні наблизити перемогу, – говорить моя співбесідниця. – Коли по всій лінії фронту йдуть важкі кровопролитні бої, коли розумієш, що захищаючи рідну землю гинуть наші хлопці, неможливо залишатися осторонь, вдаючи ніби в Україні все добре і нічого не відбувається. Тому ми намагаємось робити все можливе, щоб наші мужні захисники відчували нашу підтримку та допомогу постійно. 

Найперше, що ми могли зробити для збору коштів для наших хлопців на передовій, це організувати та провести благодійні концерти. Таких виступів у минулому році в нас було шість — у Носівці, Ніжині та Києві. Виконання гуртом народних та сучасних патріотичних пісень у супроводі акустичної музики тоді знайшло відгуки в серцях багатьох небайдужих людей і нам вдалося зібрати більше ста тисяч гривень. Найбільше коштів зібрали під час благодійного концерту в приватній Київській школі Britannica School — це були сорок тисяч гривень. Ця сума допомогла нам закрити збір на авто- фургон Peugeot Boxer для хлопців. У цій школі працює один із учасників «Кредо» Євгеній Шелест, тож він розповів своїм колегам та учням про діяльність нашого гурту, спрямовану на підтримку ЗСУ, і нас запросили туди з концертом.

За отримані під час виступів кошти купували те, чого на той час найбільше потребували наші військові – приціл, бінокль, монокуляр, турнікети, рації, військову форму, термобілизну, тактичні рукавиці, зимові куртки, акумулятори в авто, старлінк, стабілізатор до нього, плитоноску, тепловізори, дрон, генератор, павербанки — відповідні звіти про використання коштів є на наших сторінках в Інстаграм та Фейсбук.  І ще багато інших  дрібниць, таких, як сушарки для взуття, сезонні медичні засоби, спорядження, казанок для приготування їжі, електроінструменти тощо.

— У стрічці Фейсбук на сторінці гурту бачимо, що до вашої волонтерської діяльності долучаються й інші носівчани?

-Так, щоб якнайшвидше задовольнити запити від наших хлопців на передовій, ми почали проводити прямі трансляції онлайн в мережі Фейсбук, розіграші лотерей. У зборі донатів на придбання техніки, амуніції та спорядження для ЗСУ нам допомагають носівчанки Любов Гейко та Аліна Петренко, які для розіграшів онлайн надають свої вироби — іграшки та десерти. 

Збір на старлінк зі стабілізатором для нашого земляка Ярослава Чайки вдалося закрити завдяки коштам, зібраним на благодійному концерті, проведеному в Носівській школі мистецтв, а також благодійним ярмаркам в Носівському ліцеї №1 та міській початковій школі. Залишок від цих коштів витратили на придбання губок для обробки тіла, які відправили в госпіталь для поранених військових. Допомагають у зборі коштів і носівські підприємці – фітнес-клуб «Nosiff», перукарня «Гармонія». Кожен донат сьогодні дуже важливий для наближення нашої перемоги.

— Що є у найближчих планах гурту «Кредо» на майбутнє?

Та те ж саме – через творчість продовжувати займатися волонтерською діяльність. Аж до  нашої повної перемоги. Наразі збираємо кошти на екіпірування наших воїнів-земляків, які зараз перебувають на передовій. До речі, наші добрі друзі – господарі та  тренери фітнес-клубу «Nosiff» люб’язно надали нам у розпорядження свій зал для проведення  концерту-спортзальника. Отож, користуючись нагодою, запрошуємо вас та всіх бажаючих завітати 25 лютого на концерт-спортзальник до фітнес-клубу  Nosiff. Початок о 16.00 год. Вхід — донат на наш збір (від 100 грн.). Тому хочемо висловити свою найщирішу вдячність усім, хто долучається до наших зборів коштів на потреби Збройних Сил України, щиро дякуємо за довіру і не перестаємо вірити в нашу ПЕРЕМОГУ, наближатимемо її разом.

Розмову записала Марина ЗУБ

На фото: учасники гурту «Кредо»

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь