Перший добровольчий медичний шпиталь імені Миколи Пирогова: допомога від дитячих сердець

 

 

 

 

“Один народ. Одне серце. Одна Перемога. Повертайтесь живими…”, – з такими щемливими словами добровольці ПДМШ отримали подаруночки від маленьких мешканців Новобасанської громади.

Повідомляє Нежатин.

Про це розповідається на фейсбук-сторінках ПДМШ імені Миколи Пирогова та Новобасанської громади Учні місцевої школи та дитяча 22 бригада ТрО села Нова Басань відразу після звільнення рідного села самоорганізувалися і допомагають Збройним Силам України. Ця малеча разом з батьками пережили місяць російської окупації.

Новобасанська громада на Чернігівщині була серед перших, куди зайшли російські війська на початку повномасштабного вторгнення. Загарбники вбивали, виганяли людей із підвалів, де ті ховалися від обстрілів, та брали в заручники цивільних.

Перше, що зробили російські військові, зайшовши у садочок, викрали продукти з дитячої їдальні. Потім скинули український прапор. Українські збройні сили звільнили громаду 31 березня. І саме діти стали найвідданіше підтримувати тих, хто захищає їхнє майбутнє на фронті. Браслети, прикраси, малюнки, символічні танки, літаки, виготовлені дитячими ручками зігрівають серця добровольців цього шпиталю на передовій.

Сердечно дякуємо Новобасанській громаді, яка зібрала продукти, посуд, випічку, солодощі та багато іншого для наших добровольців. З таким надійним тилом Перемога буде неодмінно та дуже скоро!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь