Провів “виховну бесіду”: командиру за побиття строковика на Житомирщині “світить” в’язниця

 

 

 

 

В одній з військових частин Житомирщини стався скандал через те, що командир побив строковика. Тепер командиру світить тюремний термін до 12 років.

Джерело:ДБР
У ДБР повідомили, що розпочали досудове розслідування через побиття командиром взводу однієї із військових частин на Житомирщині підлеглого солдата.

Життю та здоров’ю строковика нічого не загрожує

Правоохоронці повідомили, що скандальний інцидент стався 11 березня після обіду. У цей же день відео побиття строковика з’явилося у мережі.

З пояснень молодшого лейтенанта “виховну бесіду” із застосуванням ударів руками та ногами він провів через перебування солдата, начебто, у стані алкогольного сп’яніння,
– йдеться у повідомленні.

У ДБР зазначили, що життю та здоров’ю солдата нічого не загрожує, тяжкість отриманих тілесних ушкоджень встановлюється.

Попередня кваліфікація правопорушення: перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень, вчинені в умовах воєнного стану. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років.

Що відомо про скандал у військовій частині на Житомирщині

  • Інцидент стався у 190 навчальному центрі Житомирського району селища міського типу Гуйва. Лейтенант Віктор Вітусевич побив строковика й відео цього опинилося у відкритому доступі.
  • Згодом у мережі з’явилося ще одне відео, де командир просить вибачення за свій вчинок. Він сказав, що побив строковика нібито через вживання алкоголю.
  • “Я, молодший лейтенант Вітусевич Віктор Анатолійович буду з вами чесним – я був не правий і готовий понести покарання, на яке я заслуговую. Та хочу сказати, що алкоголь в армії – це недопустимо, це смерть на фронті, ризик для життя всьому підрозділу, де б він (боєць – 24 Канал) не був – на навчаннях чи в районі виконання бойових дій”, – заявив військовий.
  • У навчальному центрі повідомили, що вже розпочали службове розслідування. Окрім ДБР, інцидент розслідують Служба Військового правопорядку та контррозвідка.
  • Повідомляється, що фігуранти інциденту відсторонені від виконання службових обов’язків до кінця розслідування.
  • 24tv.ua
  • Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram


 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь