У Ніжині строковика Нацгвардії засудили до одного року позбавлення волі за п’яну аварію

 

 

 

 

Про це редакція 368.media дізналася із вироку місцевого суду Чернігівської області за ч.1 ст.286-1 КК.

У вересні минулого року нацгвардієць, у стані алкогольного сп’яніння, за кермом Opel Astra, перевищуючі швидкість, на перехресті вулиць Васильківська та Синяківська, виїхав на праве узбіччя дороги, де вдарив електроопор та контейнери для сміття.

ДТП у Ніжині: водій протаранив паркан і врізався у будинок. Фото

Пасажир авто отримала закритий перелом лівої ключиці зі зміщенням уламків.

Обвинувачений свою вину визнав.

Виявилося, що після відпочинку у компанії друзів, під час якого вживав алкоголь, їхав разом з дівчиною на автомобілі батька. Він сварився з нею. Далі в нацгвардійця заклинило кермо і трапилася аварія. Всі збитки від ДТП він відшкодував. У скоєному каявся, запевняв, що виправився, з жовтня  алкоголю не вживає, просив не позбавляти волі.

Потерпіла заявила, що вони перебувають у стосунках. На тяжкість отриманих нею внаслідок ДТП тілесних ушкоджень могло вплинути те, що вона не пристебнулася паском безпеки. Перебувала кілька днів у лікарні з приводу перелому ключиці. Просила не позбавляти обвинуваченого волі.

Нацгвардієць на час вчинення злочину мав 18 років, раніше не судимий, заохочувався до Дня Конституції оголошенням подяки за сумлінне виконання службових обов’язків. Однак відповідно до службової характеристики за період проходження військової служби зарекомендував себе негативно, мав дисциплінарні стягнення за перебування у стані з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Йому оголошено догану за відсутність на службі без поважних причин та інші покарання. На зауваження старших командирів реагує адекватно, але належних висновків не робить, згідно з постановою Ніжинського суду притягувався до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 130, ст. 173 КУпАП. Станом на квітень 2023 року позитивно характеризується командиром.

Суд вирішив покарати його позбавленням волі на один рік.

Фото з мережі

Фото: Володимир Хоминець

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь