Квітневі здобутки ніжинських шахістів

 

 

 

 

Насиченим на різноманітні змагання, як серед дорослих так і серед дітей, та багатим на яскраві перемоги видався квітень для ніжинських шахів.

Розпочала переможну ходу збірна команда Ніжина у складі: МС Володимир Михальський, I р-д Олександр Рідзель, КМС Ігор Рудік, КМС Денис Стеценко, КМС Володимир Примиренко, яка переконливо здобула 1 місце та перехідний кубок у IV Всеукраїнському командному турнірі з швидких шахів пам’яті В’ячеслава Нестеренка в місті Прилуки 01.04.2023 року. Юнацька збірна ДЮСШШ (I р-д Володимир Полозов, I р-д Владислав Галушко, I р-д Данііл Малашич, II р-д Данило Костенко, I р-д Костянтин Литвин) посіла досить високе 7 місце серед 11 дорослих команд.

   04.04. вихованці Ніжинської ДЮСШШ взяли участь у Обласному етапі V літньої Гімназіади України 2023 року з шахів в м.Чернігові. Всього 8 команд, в тому числі 2 з Ніжина, склад кожної : 2 юнаки та 1 дівчина 2008-2010 р.н. Наша перша команда:  I р-д Олександр Кулепестін, I р-д Володимир Полозов, II р-д Олександра Тулюля завоювала бронзові медалі. Друга команда: I р-д Владислав Галушко, I р-д Костянтин Литвин, II р-д Олександра Сорока –  посіла 4 місце. В особистому заліку Олександр Кулепестін зайняв I місце на першій дошці, Костянтин Литвин – II місце на другій дошці, Олександра Тулюля – III місце на третій дошці. 

         08.04. в Ніжинській шаховій школі вдруге під час війни відбулись обласні змагання: відкриті чемпіонати області з активних шахів серед юнаків та дівчат до 10 та 14 років. Всього 53 учасники з Києва, Чернігова, Прилук та Ніжина. Вихованці ДЮСШШ завоювали 5 призових місць з 12: Марія Шуст – чемпіонка серед дівчат до 10 років, Варвара Дацько та Еліна Бабак – срібло та бронза серед дівчат до 10 років; Олександр Стеценко – III  місце серед юнаків до 10 років, Костянтин Литвин – III місце серед юнаків до 14 років.

       21-23,29-30.04. в м.Чернігові відбулись відкриті чемпіонати області серед юнаків та дівчат до 10 та 14 років. У змаганнях взяли участь юні спортсмени з Києва, Чернігова, Прилук та Ніжина. Відмінно виступили вихованці Ніжинської шахової школи: 3 золоті медалі з 4! Чемпіонами стали: Володимир Полозов – серед юнаків до 14 років, Кирило Поплавський – серед юнаків до 10 років, Шуст Марія – серед дівчат до 10 років!

А завершився шаховий квітень перемогами наших дорослих шахістів 30.04. : Ігор Рудік виборов I місце у благодійному турнірі з активних шахів в м.Чернігові, а Володимир Михальський виграв змагання з активних шахів в м. Шостка «Шосткінська весна-2023»!

Інформацію сайту Нежатин надав директор Ніжинської шахової школи Юрій Стражник

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь