Незаконно ловив рибу – сплатить понад 40 тисяч гривень

 

 

 

 

17 травня Чернігівським рибоохоронним патрулем в ході спільного рибоохоронного рейду разом з представниками Сектору водної поліції ГУНП області на водоймах Ніжинського району викрито грубе порушення Правил рибальства.

На р. Сейм, поблизу с. Нові Млини Височанської громади Ніжинського району виявлено місцевого жителя, який в період нересту, в протизаконний спосіб – за допомогою дерев’яного човна та 3 од. заборонених знарядь лову – сіток зяберних (одностінних), виловив 3 кг риби:

краснопірка – 16 екз., плоскирка – 7 екз. та по 1 екз. карася сріблястого, плітки і чехоні. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 40698 грн.

На місце інциденту була викликана слідчо-оперативна група Ніжинського РВП ГУНП у Чернігівській області. Нацполіцією відомості про вчинене правопорушення внесені до єдиного реєстру досудових розслідувань.

На порушника складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ будуть направлені до Ніжинського міськрайонного суду для винесення рішення про притягнення винної особи до відповідальності. Водні біоресурси та заборонені знаряддя лову вилучено.

Чернігівський рибоохоронний патруль

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь