День Святої Трійці: як святкували в Ніжині

 

 

 

 

У День Святої Трійці настоятель храму святої Покрови отець Михаїл звернувся до парафіян з такою проповіддю:

«Во імʼя Отця і Сина і Святого Духа! Амінь!

Улюблені во Христі браття і сестри, сьогодні Свята Православна Церква святкує свій день народження. Саме зі сходженням Духа Святого народилася істинна віра, народилася істинна Церква, зʼявилася Христова Церква тут на землі в апостолів.

Апостоли перебували в Єрусалимі ,як і заповідав їм Господь наш Ісусус Христос, і очікували Духа Утішителя. Уявіть собі їхні переживання, їхню віру і їхні сумніви. Як і ми сьогодні віримо в перемогу, але час від часу виникає сумнів – скільки ще, скільки ще буде тягнутися це все? Так і тоді апостоли чекали, хвилювалися і молилися. І раптом зійшов на них Дух Святий у вигляді вогненних язиків, і вони наповнилися сил духовних ,вони почали проповідувати різними мовами. Вони відкинули, наповнені Духом Святим, відкинули і забули всякий сумнів. І пішли у світ, понесли віру, істинну віру, світло Христової правди й істини і перемогли світ!

У сьогоднішнє свято я хочу побажати і нам з вами духовних сил, бо це найважливіше. Сила духовна воїна держить під обстрілами. Сили духовні тримали нас в оточенні ненависних ворогів. Сили духовні тримають сьогодні нашу Україну проти ворога набагато сильнішого технічно, матеріально, але ми наповнені правдою, істинною і силою Духа Святого. Стоїмо і перемагаємо! І, напевно, недаремно наш Герб тризуб порівнюють із птахом, який сходить зверху вниз, із Духом Святим, Який сходить на всю Україну, на нашу святу землю, на наш святий, Бог благословенний народ.

Сьогоднішнє свято – День Сходження Духа Святого, сьогоднішнє свято – День Трійці Святої, все наповнюється зеленню, все наповнюється життям, все наповнюється вірою. Хай наше ж з вами життя буде наповнене вірою і любовʼю, Божим благословенням і повноцінним життям. А життя завжди перемагає смерть, світло завжди перемагає темряву, добро завжди перемагає усяке зло і всяку нечисть.

Ми святкуємо у важкий час, у важкий час випробувань і війни. На війні немає вихідних і сьогодні на передовій стоять наші воїни, і сьогодні стоять наші дівчата і плетуть сітки, у свято плетуть, бо немає вихідних на війні. Але війна не відміняє свята і ніякі недруги і вороги московські, окупанти не відберуть свята Трійці, бо є у нас віра. А з вірою ми будемо  боротися, молитися і перемагати!

Боже благословення на всіх вас!».

Спаси Господи!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь