Громади Ніжинщини відправили допомогу херсонцям

 

 

 

 

Носівська міська рада ініціювала збір гуманітарної допомоги для жителів Херсонщини, які постраждали від підтоплення внаслідок підриву російськими окупантами Каховської ГЕС.

Надзвичайно приємно, що на заклик зібрати допомогу, відгукнулась надзвичайно велика кількість колективів, підприємств, звичайних людей, які, сповнені співчуття і розуміння того жаху, в якому опинилася велика кількість мешканців Херсонщини, відчували потребу чимось допомогти, підтримати хто чим міг.

Перелік був озвучений і до пунктів збору — у міську раду, будинок культури, приміщення старостатів — почали приносити та звозити допомогу.

Оцінивши масштаби , було прийняте рішення організовувати доставку допомоги від носівчан безпосередньо в Херсон.

Активно долучилися до збору допомоги в селах старостинських округів громади.

Доки у Носівці збирали, а працівники відділу соціального захисту сортували та пакували, до міськради звернулися колеги з Лосинівської селищної ради, Бобровицької міської ради, а також сусідніх громад – Мринської та Макіївської про те, що вони готові відвантажити зібрану допомогу, аби її доставили за адресою.

Збір тривав з п’ятниці, вихідні. Дозавантажували ще й дорогою: вирушивши з Носівки, куди звезли основний вантаж, зупинялися с. Ясна Зірка,с. Степові Хутори, Лосинівка, Бобровиця.

Увечері заступник начальника відділу ЖКГ міської ради Валентин Проценко разом з досвідченим і професійним водієм Миколою Криворотим вирушили в дорогу на Херсон.

А учора зранку допомогу зустрічали вже безпосередньо херсонці, голова громадської організації «Мрії Таврії» Римма Бараненко з координатором Валентином. Всю допомогу розвантажили в населеному пункті Антонівка, що входить до меж Херсону і один з найбільш постраждалих районів.

Херсонці зустрічали гостинно, радо і з вдячністю, адже ситуація там дійсно важка і вони вдячні за таку потужну підтримку усім українцям, безпосередньо жителям Ніжинщини: Носівської міської територіальної громади, Лосинівської, Бобровицької, Макіївської, Мринської територіальних громад.

Дорогою до Херсона наші хлопці зустрічали багато автівок з гуманітарною допомогою. У цьому – всі українці. А всі випробування Україна неодмінно подолає, бо в нас є те, що не зрозуміє жодна нація в світі : ми не можемо і не маємо права бути байдужими.

Підтримку жителів Херсонщини продовжуватимемо і надалі, доставку організовуватимемо відповідно до об’ємів. Тому, дякуючи кожному, хто долучився, нагадуємо: добрі справи робити ніколи не пізно.

Пресслужба Носівської міської ради

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь