На Чернігівщині виявлено тіктокера, який «зливав» у соцмережу локації Сил оборони області

 

 

 

 

Восьмим управлінням Департаменту військової контррозвідки Служби безпеки України у взаємодії із Оперативним командуванням «Північ» та слідчими Управління СБ України в Чернігівській області виявлено тіктокера, який «зливав» у соцмережу локації Сил оборони на Чернігівщині.

Чоловік незаконно поширював інформацію про переміщення особового складу та техніки Сил оборони на території регіону. Встановлено, що він особисто відзняв фото та відео роботи військового об’єкту, який забезпечував переміщення, а отримані медіафайли розмістив на власній сторінці у соцмережі ТікТок із прив’язкою до геолокації.

За лічені хвилини відео підхопили російські пропагандистські пабліки, у тому числі прокремлівські Телеграм-канали із загальною аудиторією понад 100 тис. підписників. На персональній сторінці тіктокера цей контент переглянули понад 12 тисяч користувачів, у тому числі й мешканців країни-агресора.

У ході слідства встановлено місцезнаходження блогера і припинено його незаконну діяльність. Військовими контррозвідниками встановлено, що свої злочинні дії він пояснював бажанням «наростити» аудиторію. Проте в ході перевірки фігуранта справи встановлено його звʼязки на тимчасово окупованих територіях Украіни із представниками НЗФ, підконтрольних спецслужбам російської федерації.

На підставі зібраних доказів особу притягнуто до відповідальності за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ чи інших військових формувань), до суду направлено обвинувальний акт. Зловмиснику загрожує до 8 років тюрми.

Підрозділи Департаменту військової контррозвідки Служби безпеки України вкотре наголошують на забороні знімати та оприлюднювати відео- і фотоматеріали із зазначенням місць дислокації та переміщення Сил оборони, а також наслідків ворожих обстрілів.Публікація таких фото- і відеоматеріалів у мережі «Інтернет» розцінюється як коригування ворожого вогню і є злочином, що карається відповідно до Закону.

Оперативне командування “Північ” / Operational Command “North” 

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь