На Чернігівщині стартував рибальський сезон: скільки та чого можна ловити

 

 

 

 

З 1 липня 2023 року на водоймах Чернігівщини стартував рибальський сезон.

Про це повідомляє Чернігівський рибоохоронний патруль на своїй сторінці у Facebook.

Відповідно до Правил рибальства громадянам дозволяється вилов риби з берега вудками та спінінгами усіх видів з використанням штучної або природної принади у разі, якщо загальна кількість гачків не перевищує сім одиниць на одного рибалку.

Раків дозволено ловити раколовками конструкції «хапка» діаметром не більше 70 см, кроком вічка не більше 22 мм у кількості не більше однієї одиниці на одного рибалку.

Підводне полювання дозволяється підводними рушницями (без застосування аквалангів).Добова норма вилову риби становить – 3 кг та 1 шт трофей, раків – 30 шт.

Правилами рибальства також передбачені мінімально дозволені для добування (вилову) розміри водних біоресурсів, так для сома не менше 80 см, щуки – 50 см, судака – 42 см, білого амура і товстолоба – 40 см, білизни, ляща і сазан (коропа) – 30 см, чехоні – 24 см, синця – 22 см, лина і рибця звичайного – 20 см, рака – 10 см тощо).

Заборонений вилов риби, що занесена до Червоної книги України: стерлядь прісноводна, вирезуб причорноморський, марена дніпровська, бистрянка російська, рибець малий, карась звичайний, минь річковий, ялець звичайний, йорж носар та мінога українська, в’язь звичайний та підуст звичайний.

Фото — ілюстративне

Високий Вал

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь