Скільки жителів на Чернігівщині проживає зараз?

 

 

 

 

Одним з найактуальніших питань у плані майбутнього розвитку України та Чернігівщини є те – скільки людей проживає у країні в цілому та у окремо взятому регіоні. На жаль, через повномасштабну війну, активну міграцію порахувати і вивести точну цифру нині неможливо.

Однак, громадянська мережа «Опора» спробувала зробити це, спираючись на дані мобільних операторів. Тим більше, що цю інформацію для підрахунку кількості населення вже використовував український уряд у 2019. Тому мережа звернулася з запитом до Державної комісії з питань зв’язку та отримала дані про кількість карток операторів мобільного зв’язку “Київстар”, “Vodafone” та “Lifecell”.

Станом на 6 червня 2023 кількість активних карток мережі мобільного зв’язку становила трохи більше 48,3 млн. На “Київстар” припало 24,3 млн карток, “Vodafone” — 15,4 млн, “Lifecell” — 8,6 млн. Грунтуючись на ці дані, у Чернігівській області обліковуються близько 930 тис жителів. Окрім того, регіон вважається таким, який має найнижчу забезпеченість населення мобільним звʼязком.

Найбільше активних карток зафіксовано в Києві — 5,5 млн, на Дніпропетровщині — 4,6 млн та Львівщині — 3,65 млн.

У березневому звіті Національної комісії з питань регулювання зв’язку (НКЕК) вказано, що в середньому на 100 жителів України припадає 143 картки. На Чернігівщині цей показник становить 142 картки. Наш регіон не дотягує до загальнонаціонального показника.

«…Можемо припустити, що на неокупованій території України перебуває не більше як 33,8 млн людей», – говорять в «Опорі».

Найбільш населеними у цьому випадку будуть Київ — 3 млн мешканців, Дніпропетровщина — 2,97 млн, Харківщина — 2,66 млн та Львівщина — 2,45 млн. Найменше жителів буде на Кіровоградщині — 1,15 млн, Тернопільщині — 1,09 млн та Буковині — 1,06 млн.

Час Чернігівський

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь