Плюси та мінуси життя в приватному будинку: чи варто обирати цей тип житла

Збираючись придбати житло, визначтеся, що краще для вас, приватна садиба або квартира. Останнім часом все частіше клієнти La vida приглядають собі приватний будинок. Але наскільки виправданий такий вибір? Розглянемо переваги та недоліки проживання у такому типі житла.

Переваги приватних будинків

Свій будинок – це можливість переїхати за місто, забути про шум, пил і суєту, бути ближче до природи. Але це далеко не все, що приваблює людей, які оцінюють плюси та мінуси життя у приватному будинку. Більшість власників цього типу житла відзначають такі переваги:

  • Можливість самостійно контролювати комунальні платежі. Мешканці приватних будинків на відміну від власників квартир практично не залежать від комунальних служб. Вони самі приймають рішення, коли вмикати та вимикати опалення, у них немає проблем, пов’язаних із плановим відключенням гарячої води.
  • Великий житловий майдан. Людям, для яких важливим є питання кількості простору, краще звернути увагу на приватний сектор. Квартира тієї ж площі коштуватиме набагато дорожче.
  • Будь-яке планування. Розглядаючи плюси та мінуси приватного будинку, враховуйте, що тут ви можете самостійно розпланувати простір, а у разі потреби навіть добудувати кілька кімнат. У випадку з квартирою доведеться вибирати оптимальний варіант із тих, що пропонує ринок.
  • Наявність земельної ділянки. Прибудинковий простір – один із головних плюсів власного будинку. Господарі можуть вирощувати свіжі овочі та фрукти, розбити гарні клумби з квітами. Крім того, можна організувати зону відпочинку, де буде приємно відпочивати з сім’єю або з друзями. Власники великих присадибних ділянок будують у дворі басейни, дитячі та спортивні майданчики.
  • Безпека, тиша та комфорт. Часто мешканці квартир стикаються із проблемою шуму за вікном. Це не лише транспорт, а й різні компанії, які збираються у дворі. У власників приватної нерухомості такої проблеми немає. А щоб повністю убезпечити себе та своє житло, можна встановити відеоспостереження та поставити будинок на обслуговування охоронною компанією.
  • Власне місце для паркування. Можна не хвилюватися, що вам не вистачить місця на парковці. Ваша машина стоятиме у власному гаражі або на спеціально відведеному місці.

Вибираючи приватний будинок або квартиру, багато хто віддає перевагу другому варіанту, тому що не хоче розлучатися із зручністю проживання в місті. Але сучасні мікрорайони, селища та спальні райони мегаполісу мають чудову інфраструктуру, тут є все, що необхідно для комфортного проживання.

Кому краще вибрати не будинок, а квартиру

Якщо ви збираєтеся жити у приватному будинку, враховуйте не лише плюси, а й мінуси загороди. Перше – це розташування мікрорайону. Якщо він знаходиться далеко від міста та великих магістралей, питання комфортного пересування вирішить лише покупка автомобіля. І це додаткові витрати. Міська квартира – правильний вибір для тих, хто не бажає займатися самостійним прибиранням прибудинкової території. Жителі багатоквартирних будинків не переживають про покос трави, прибирання сміття, снігу, цим займаються комунальні служби. У приватних домоволодіннях усі ці турботи лягають на плечі господарів.

Крім того, приватна садиба – це необхідність постійно щось лагодити, утеплювати, займатися іншими роботами, пов’язаними з благоустроєм будинку та ділянки. Якщо вас не лякають усі ці складності, то можете купувати приватний будинок та насолоджуватися всіма перевагами життя на природі.

Вам може бути цікаво

Одна думка по “Плюси та мінуси життя в приватному будинку: чи варто обирати цей тип житла

  1. Життя в приватному будинку більше підходить для сім’ї, людям з домашніми тваринами, які полюбляють простір та природу. Але потрібно враховувати ряд питань перед тим, як вибрати таке житло. Якщо не хочете витрачати час на дорогу до міста, тоді краще розглянути варіант купівлі чи оренди квартири, в цьому допоможуть https://kvartiri.com.ua/. Так Ви заощадите кошти на бензин та час, який витрачатимете на догляд за територією.

Залишити відповідь