У господарстві на Чернігівщині серед лелека з ампутованим крилом

Лелеку з перебитим крилом підібрав житель Коропа. Крило птаху довелось ампутувати. Відтепер лелека не може вижити у дикій природі і ділить житлову площу та харчі з домашніми курками.

Лелека ще поки лякливий та боїться людей, каже Сергій Павленко. Живе птаха у нього приблизно місяць.

“Водій маршрутки, яка їхала з Шабалинова, спитав, чи не знаю я якихось волонтерів, бо бачив лелеку з поламаним крилом – ледве ходить уже. А у мене є знайомий ветлікар. Коли ми приїхали, його вже не було. Хвилин 15 шукали. Він з дороги зійшов і в кущах лежав майже безсилий”.

Відпускати в природу лелеку Сергій боїться, каже, не виживе.

Найчастіше годує його батько Сергія. Свіжоморожена салака та живі жаби – найулюбленіша їжа лелеки. Також годують молюсками з річки, їх зберігають у льоху.

“Пакет набираємо на три дні. Потім їдемо знов, ловимо. Кип’ятком ошпарюю їх і тоді наче розварюються. Розлущили і кидаємо оце готових. І рибу оце ж купуємо – салаку. Ну салаку вона більше любить. Тільки заморожену давати не можна, то розморожуємо і даємо”, — розповідає Володимир Павленко.

У дворі, окрім лелеки, знайдами є і собака, і коти. Полишених напризволяще тварин Сергій несе додому. Домашні вже до цього звикли.

У нас і котів – всіх позбираємо. Ну так а що робити – не викинеш же, це те саме живе створіння, тільки вони не так розуміють та балакати не вміють”, — розповів Володимир Павленко.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь