У Броварах підприємиця побажала українським військовим… підірватися на мінах

У Броварах підприємиця побажала військовим … підірватися на мінах у відповідь на зауваження за цінники російською мовою на товарі. Скандал трапився 21 липня на критому ринку на Торгмаші.

Військові, які побачили на товарі написи російською мовою – «лук», «арбуз» та ін., зробили продавчині зауваження змінити написи державною мовою. На що власниця торгової точки Гаяна навздогін побажала українським Захисникам «підірватися на мінах».

За словами підприємиці, в неї трапився «нервовий зрив» через те, що «хлопці так поводять себе з мирними людьми – дозволяють по формі робити недостойні речі» – вимагають писати на цінниках назву товару державною мовою.

Згодом підприємиця вибачилася волонтерам на камеру за «нервовий зрив».

При цьому залишилася при своїй думці щодо «тиску на російську мову», позаяк в Україні «свобода слова» і  «деякі хлопці на передку говорять російською мовою».

Нагадуємо, з 16 січня 2021 р. набула чинності стаття 30 «Державна мова у сфері обслуговування споживачів» Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Відповідно до загального правила, встановленого у ч. 5 ст. 30 Закону про мову, інформація про товари та послуги на території України надається українською мовою.

Щодо «свободи слова», то вона не має нічого спільного з порушенням Законів України та зневагою до наших Захисників у час повномасштабної війни з російським агресором.

Відео та фото надані волонтером Володимиром Міщуком

Трибуна Бровари

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

  1. Якщо мова, то українська. Якщо язик, то кацапський, посинілий.
    Скажіть, скільки смертей потрібно ваших рідних, щоб ви заговорили, а головне, почали думати українською, як українці?

    1. Невже не ліпше було змінити назви на цінниках ,як вимагає законодавство, вибачитись, а не робити з себе жертву. Я за те, щоб ця пані понесла покарання, адже вона так і не усвідомила своїх помилок. З повагою до наших бійців Рябих Твмара.

Залишити відповідь