Рік кошмарив все село їздою на гучному мотоциклі без прав

В Іржавці Ічнянської гро­мади місцевий староста вилучив мотоцикл у свого односельця — 18-річного Сергія Чмиря. І люди цьо­му тільки раді, адже хлопець майже рік терори­зував усе село. Не маючи водійських прав, він розсі­кав ним день і ніч, навіть у комендантську годину.

– Мотоцикл у Сергія уже років два. Але раніше віч був поламаний і не їздив. Десь рік тому Сергій його полагодив почав гайсати, навіть серед ночі — розказує старо­ста 53-річний Сергій Сирота. – І це при тому, що мотоцикл без фар, стоп сигналів, вказівників пово­роту і глушника. А в Сергія немає ні документів на транспорт, ні водійських прав.
Люди мені багато разів скаржилися на Сергія. Річ у тім, що над селом періодично проліта­ють “шахеди” і я попередив односельців, щоб під час комендантської години не шуміли. Всім доходить, одному Сергієві ні. Перша ніч, друга – а він літає селом.

Люди потім у паніці п’ють заспокійливе. Бо звук мотоцикла один в один як “шахед”.

Аби ви знали, скільки я просив, щоб він припинив по­рушувати громадський порядок. Ще й пригрозив, що заберу мотоцикла. Бо згідно зі 168-ю статтею Кримінльно-процесуального кодексу маю на те право. Це вважається громадян­ським тимчасовим вилученням. Однак усі мої прохання Сер­гій проігнорував. Та що там мої. Десь тиждень тому він у сусідній Гужівці втік на мотоциклі від поліції, коли його намага­лися зупинити.

Останньою краплею, зізнається староста, став “мотозаїзд”, влаштований Сергієм у ніч на 11 серпня.

– Мотоцикл у Сергія уже років два. Але раніше віч був поламаний і не їздив. Десь рік тому Сергій його полагодив почав гайсати, навіть серед ночі — розказує старо­ста 53-річний Сергій Сирота. – І це при тому, що мотоцикл без фар, стоп сигналів, вказівників пово­роту і глушника. А в Сергія немає ні документів на транспорт, ні водійських прав.
Люди мені багато разів скаржилися на Сергія. Річ у тім, що над селом періодично проліта­ють “шахеди” і я попередив односельців, щоб під час комендантської години не шуміли. Всім доходить, одному Сергієві ні. Перша ніч, друга – а він літає селом. Люди потім у паніці п’ють заспокійливе. Бо звук мотоцикла один в один як “шахед”. Аби ви знали, скільки я просив, щоб він припинив по­рушувати громадський порядок. Ще й пригрозив, що заберу мотоцикла. Бо згідно зі 168-ю статтею Кримінльно-процесуального кодексу маю на те право. Це вважається громадян­ським тимчасовим вилученням. Однак усі мої прохання Сер­гій проігнорував. Та що там мої. Десь тиждень тому він у сусідній Гужівці втік на мотоциклі від поліції, коли його намага­лися зупинити.

Останньою краплею, зізнається староста, став “мотозаїзд”, влаштований Сергієм у ніч на 11 серпня.
– Близько третьої ночі я прокинувся від страшенного гулу. Глянув по камерах, а це Чмир пролетів мотоциклом по нашій вулиці. До ранку я так і не стулив очей. І я не один такий – у різ­них кутках села люди теж попроси­налися. Коли розвиднілося, то ми з хлопцями-активістами знайшли під двором того мотоцикла і заван­тажили його на причіп. Зараз він у старостаті. Поліцейським я про це повідомив. Сказав, маю за законом передати мотоцикла їм і готовий це зробити. Але вони відповіли, що з таким іще не стикалися тож дізна­ються у керівництв, як їм бути. Поки що не передзвонювали.

Мені цей мотоцикл не потрібен. Якщо Сергій оостапить на нього необхідне обладнання, покаже права, документи на нього, то хай забирає. Для ЗСУ цей горе-транспорт осе одно не годиться.

Сергій відреагував гнівним до­писом у соцмережах, у якому обі­звав старосту і заявив, що той винен йому 11 тисяч гривень. А ще сипав у бік старости погрозами.
Дізнавшись про це, мати хлопця прийшла до сільсько­го голови з вибаченнями і розповіла що кілька разів намагалася напоумити сина, однак він її не слухається. Річ у тому, що батько вже давно помер, а з мамою в Сергія стосунки вкрай напружені. Під час однієї з недавніх сварок він пішов із дому і тепер мешкає у товариша. Повертатися не збираєть­ся. Щоправда, розмова з матір’ю, мабуть, все ж таки подія­ла на хлопця, бо 15 серпня він опублікував у соцмережах вибачення перед старостою. У свою чергу голова села пе­реконаний, що попросити пробачення Сергій має не лише у нього а й в усього села, якому майже рік не давав спокою.

Джерело: газета “Гарт” від 17.08.2023, Юрій НІКІТІН

gorod.cn.ua

Фото ілюстрове

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь