НіжинВодоканал: тендери, кримінальні справи, обшуки, “пограбування”, на черзі … адвокат за 100 тисяч

 

 

 

 

Скандали навколо КП “НУВКГ” не припиняються. Уже все місто знає про те, що дивні справи відбуваються на НіжинВодоканалі. Спочатку увагу громадськості та депутатів привернули оборудки з тендерами (придбання генераторів за завищеними цінами, незрозумілі “консультаційні послуги” та “діджиталізація”, переможці тендерів з Кам’янського). Далі – більше: пішли розмови про кримінальні справи по підприємству та обшуки правоохоронними органами. Також повідомлялось і про обшуки у першого заступника Ніжинського міського голови Федора Воченка. Кажуть, що під час обшуків було вилучено близько 16 мільйонів грн.

Депутати і громадскість обурені тим, що після появи з Кам’янська не тільки Вовченка, але й інших керівників на комунальні підприємства, десятки мільйонів грошей почали витікати із КП на рахунки фірм з цього міста, або з цього регіону. При цьому більшість КП почали ставати практично банкрутами.

Фігура Вовченка, якого багато хто звинувачує в тому, що він курує викачку ресурсів з Ніжина на Дніпровські лани, була знайдена міським головою буквально за декілька годин… Попередньо він призначав  заступника знову ж таки з того Кам’янська, втім ту кандидатуру депутати відкинули із-за  досить неприйнятної рипутації в минулому…

І все ж цікаво, звідки взялися у Вовченка 16 млн?… Прикро, але громадсткість і депутати говорять про те, що місто Ніжин знаходиться на зовнішньому управлінні в Дніпровського регіону.

Потім дивне пограбування. І от – як результат – КП НіжинВодоканал оголошує тендерну закупівлю на послуги адвоката вартістю 98000 грн. І це при тому, що на підприємстві є свої юристи, які отримують зарплатню за надання правової допомоги.


До речі подібна практика, якщо подивитись тендерні закупівлі, спостерігається і у міськвиконкомі. Там теж, незважаючи на наявність цілого юридичного відділу, оголошувались тендери на надання адвокатських послуг.
Якщо в когось ще були сумніви в правомірності діяльності керівництва НУВКГ, то тепер вони відпадають.
Тільки от за помилки та порушення керівника Водоканалу будуть знов розплачуватись ніжинці. Бо адвоката він наймає не з своєї кишені, а за гроші платників податків.
То скільки ще буде продовжуватись цей безлад, скільки ще ми будемо терпіти знущання іногородніх над Ніжином та ніжинцями?
Чи не настав вже час перевірити діяльність комунальних підприємств да і самого міськвиконкому, створивши тимчасову депутатську комісію?
Саме з такою ініціативою, назважаючи на тиск та інформаційні атаки, виступив Сергій Охонько. І багато депутатів його підтримали, також опинившись під тиском з боку місцевої влади.

Але ж частина депутатів, перебуваючи під тиском та фактично шантажем міського голови, не підтримала створення комісії. Однак боротьба продовжується. На останній сесії Сергій Охонько заявив про створення ініціативної групи, куди ввійдуть активісти та патріоти міста Ніжина

Джерело: Ніжин без цензури
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь