Хорошеозерянці увіковічили пам’ять загиблим Героям-землякам…

23 жовтня на  фасаді закладу загальної середньої освіти в селі Хороше Озеро, що на Ніжинщині, додалися ще дві меморіальні дошки колишнім випускникам  – Віктору Максименку та Денису Гребенюку. Герої загинули на війні, захищаючи українську землю.

Старший солдат Денис Гребенюк народився на Луганщині, там і проживав  до 1995 року, а потім переїхав із батьками в Хороше Озеро, де й закінчив школу. До лав оборонців України долучився в 2022 році. 15 травня 2023 року під час виконання бойового завдання  отримав численні поранення, від яких помер.

Старший солдат Віктор Максименко  народився у сусідньому селі Печі. Загинув 7 травня цього року на Донеччині. Віктору  було всього 25 років…

У заході  взяли участь представники районної і місцевої влади, педагоги, учні школи, рідні загиблих воїнів та односельці. Почесне право відкрити пам’ятні знаки воїнам дирекція школи надала кращим учням закладу. З промовами до присутніх зверталися голова районної ради Анатолій Красносільський, Крутівський сільський голова Олег Бузун, директор школи Алла Бодун, голова громадської організації  «Ніжинська міськрайонна організація ветеранів Афганістану» Сергій Ступак. До освячених протоієреєм Покровського храму Михаїлом Якубівом меморіальних дощок  учасники заходу поклали букети квітів – на знак шани справжнім патріотам української землі.

Олександр Василенко

Фото автора

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь