На Ніжинщині жінки освоїли роботу кочегара

У Комарівській громаді на Борзнянщині багато чоловіків пішло на війну. Тож жінки перебирають на себе їхню роботу. Навіть кочегарами.

— Чоловіків не вистачає, — говорить Віктор БОНДАРЕНКО, сільський голова Комарівської громади на Борзнянщині. — Багато пішло на війну. Лишилися до 18 років і після 60, та й тих мало. Тож жінки перебирають на себе їхню роботу. Навіть кочегарами приймаємо жінок. А раніше брали тільки чоловіків. Бо треба важке піднімати. Кочегарки в нас не газові, а твердопаливні. Вони в чотирьох школах, у терцентрі для стареньких, у сільраді.

Жінки замість чоловіків — приклад згуртованості. А саме соціальній згуртованості та громадській безпеці був присвячений форум обласного розвитку, який пройшов у Чернігові за підтримки ООН в Україні. Брав у ньому участь і Віктор Бондаренко. На фото він з яскравою темношкірою представницею.

— Це Ачен Джолі, діячка  структури «ООН жінки», — пояснює Віктор Володимирович. — Підійшла до нас за кавою, ми познайомилися і сфотографувалися. Спілкувалися англійською та українською за допомогою перекладачки.

Віктор Бондаренко, комарівський сільський голова, та Ачен Джолі, представниця структури «ООН України»

Віктор Бондаренко, комарівський сільський голова, та Ачен Джолі, представниця структури «ООН України»

— Дружина не ревнувала? — цікавлюся і жартома, і всерйоз.

— Ні, я відразу їй надіслав фото, показав з ким спілкуюся. Нові знайомства з європейськими партнерами, зустрічі з людьми, які вже надавали допомогу, — корисно для нашої громади і для мене безпосередньо,  — оцінює Віктор Бондаренко участь у форумі. — Багато допомоги ми вже отримали від різних організацій. Акумулятори, генератори, шкільний автобус, речі для укриття.

Авторка: Тамара КРАВЧЕНКО, “Вісник Ч”

Час Чернігівський

Центральне фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь