На Ніжинщині готують “білий” борщ за старовинним рецептом

У південно-східній частині нашої області готують ще один різновид борщу під назвою «Білий борщ».

Його особливістю є те, що додають до нього не звичайний червоний столовий буряк, а білий цукровий, який попередньо заквашують.

Старожили с. Голінка, що на Ніжинщині, переповідають, що такий борщ готували ще їхні бабусі. Всі ж інші інгредієнти такі ж, які додаються до класичного борщу (капуста, квасоля, картопля, гриби, цибуля, морква, десь – яблука, десь – кабачки та ін.).

Фото ілюстративне

Чернігівщина туристична

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь