Закупівля на 2 мільйони гривень: чи на часі?

 

 

 

 

В той час, як жителі Ніжина щосуботи виходять під міськраду з плакатами «Гроші на ЗСУ», у місті  планують встановити систему відеоспостереження за 2 мільйони грн.

На майданчику «Прозоро» Ніжинська міська влада оголосила тендер майже на 2 млн грн на «будівництво системи передачі даних та відеоспостереження».

Згідно з проектом договору будівництво планують здійснити до квітня 2024 року.

Ще в 2017 році була і Ніжині затверджена програма «Безпечне місто», завданням якої було створення мережі відеоспостереження по Ніжину. Програма передбачала встановлення камер відеоспостереження з розпізнаванням облич та створення мережі, яка б допомагала у розшуку зловмисників та вандалів, які руйнують, як громадське, так в приватне майно. До 2021 року включно на заходи, передбачені цією програмою, з бюджету виділялись кошти загалом більше 3 млн. грн. Виконавчі органи влади освоювали ці кошти, жодного разу не озвучивши чітку стратегію та результати.

Частково проект реалізувався в 2021 році міським відділом поліції. Щодо частини проєкту, реалізацію якої узяла на себе ніжинська міська влада, то тут все покрите таємницею. На даний час так і залишається незрозумілим, що було зроблено за цією програмою за 5 років та яка її ефективність.

Але мова навіть не про це. Питання в тому,  чому ніжинська влада, насміхаючись над ніжинцями, які щотижня стоять під будівлею виконкому з гаслами «Всі гроші на ЗСУ», знову планує цю некритичну закупівлю.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь