16-річний хлопець з Нової Басані купив “Москвич” для ЗСУ

Автомобіль для підрозділу, який звільняв його рідне село, придбав 16-річний Віктор Главенко. Він родом з Нової Басані, яка в лютому-березні 2022 року була під російською окупацією. На купівлю “Москвича” Віктор зібрав 20 тисяч гривень: гроші давали знайомі та односельці. А військових, які звільняли рідне село, знайшов через соцмережі й запропонував їм допомогу. Нині цей підрозділ виконує бойові завдання на Херсонщині.

Боєць 11-тої роти спецпризначення ЗСУ Володимир із позивним “Технолог” приїхав у Нову Басань та оглядає автомобіль, що для його побратимів придбав Віктор Главенко.

“Після чергового прильоту підрозділ може залишитися без колес. Автомобілі – як патрони треба. Ця автівка поїде на Херсон. Там, де зараз відбувається зайняття плацдарму на лівому березі”, – каже Володимир із позивним “Технолог”.

Купив "Москвич" для підрозділу, що звільняв його село: на Чернігівщині 16-річний хлопець з Нової Басані передав авто ЗСУ

“Москвич”, який Віктор Главенко придбав для підрозділу, що звільняв Нову Басань. ФОТО: Суспільне Чернігів

Віктор Главенко говорить, що гроші для купівлі “Москвича” він зібрав за півтора місяця:

“Я всіх своїх знайомих, односельчан, людей, які за кордоном знаходяться, питав, чи можуть вони задонатити або допомогти репоснути цей збір. Більшість просто підтримувало. Відомі блогери теж публікували мої збори коштів і від людей великі донати приходили”.

Купив "Москвич" для підрозділу, що звільняв його село: на Чернігівщині 16-річний хлопець з Нової Басані передав авто ЗСУ

Віктор Главенко – волонтер із Нової Басані. ФОТО: Суспільне Чернігів

Батько хлопця наразі служить в армії. Команду з однодумців під назвою “Я з Україною” Віктор організував після того, як пережив російську окупацію в лютому-березні 2022 року. Згодом намагався знайти українських військових, що звільняли його рідне село. З Володимиром, підрозділ якого вибивав росіян з Нової Басані, познайомився торік в серпні через соцмережі.

“Шукав, кому надати підтримку волонтерську. Можливо, комусь потрібні були “термуха” або шкарпетки теплі, сітки маскувальні. Вийшов на нас, на наш підрозділ. Ми якраз знаходилися на Херсонщині і так подружились”, – згадує Володимир із позивним “Технолог”.

Купив "Москвич" для підрозділу, що звільняв його село: на Чернігівщині 16-річний хлопець з Нової Басані передав авто ЗСУ

Володимир «Технолог» – військовослужбовець ЗСУ. ФОТО: Суспільне Чернігів

Після того моменту, каже Віктор, більшість волонтерської допомоги, що передають йому (гроші, гуманітарна допомога), він передає 11-му окремому батальйону.

Володимир воював у населених пунктах Новобасанської громади із березня 2022 року і до деокупації.

“Це більше була “партизанщина”. Ми заїжджали в тил до них. Спочатку проводили розвідку, вичисляли їх маршрути. Місцеві нам повідомляли, де саме знаходиться техніка і коли вона виїжджає. Ми закладали в дорогу вибухівку, займали навколо позиції, в основному в лісах, і чекали команду”,– згадує Володимир із позивним “Технолог”.

Військовий також розповів, що після звільнення Чернігівщини разом із побратимами брав участь в деокупації Херсона та продовжує виконувати бойові завдання на тому ж напрямку.

Суспільне

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь