У селі Велика Дорога встановили пам’ятний знак загиблому Герою Станіславу Перевері

Боляче, але Герої вмирають. Вони назажди залишають цей світ, живуть лише спогади про них у тій світлій пам’яті, яку ми бережемо в своїх душах.

Станіслав Перевера, житель Талалаївської територіальної громади, загинув 18 травня 2022 року, захищаючи українську землю від ворога. Смерть настала від травми внаслідок вибуху в с. Володимирівка Бахмутського району, де Станіслав ціною власного життя рятував побратимів, здійснювавши евакуацію поранених.

6 грудня 2023 року, в День Святого Миколая та День Збройних Сил України, у селі Велика Дорога Талалаївської ТГ відбулося урочисте відкриття пам’ятного знаку на честь Героя-земляка Станіслава Перевери.

Ніхто не втішить стареньку згорьовану матір, немає таких слів, щоб зменшити біль у серці батька… Росте син, свожий на Героя, і не вщухає біль у рідних… Тримайтеся, Надія Михайлівна та Олександр Олексійович, ваш син – навіки в Небесному війську.

На відкритті, окрім батьків Героя Станіслава, були присутні сестра загиблого Алла, дружина Оксана, голова громади Людмила Андрусенко, представники депутатського корпусу Талалаївської сільської ради, голова ГО “Ніжинська міськрайонна організація ветеранів Афганістану” Сергій Ступак, друзі, односельчани.

Саме Сергій Михайлович, на патріотичних засадах, за дорученням голови Талалаївської громади Людмили Андрусенко, опікувався встановленням пам’ятного знаку полеглому Герою. Силами членів ГО, місцевих депутатів та мешканців громади було проведено благоустрій території, підготовано майданчик, завезено пісок, викладено плитку, встановлено флагшток. Камінь, на якому тепер виграювано фото Станіслава Перевери, було привезено Сергієм Ступаком із Житомирщини.

Спи спокійно, Герою. Перед тобою – вічність… А ми схиляємо голови в знак глибокої шани перед твоїм неоціненним подвигом!.. Героям – вічна слава!

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь