Розгортати в Ніжині пункти обігріву на базі наметів вказівки не було

В Україну прийшли холода і морози. У багатьох містах цілодобово почали працювати “Пункти незламності”.  Так, днями їх розгорнули в Києві, Чернігові та Сумах. У Ніжині ж – ситуація “особлива”… Розповідаємо детальніше.

На відміну від перерахованих вище міст, у Ніжині в режимі “цілодобово” не працює майже жоден пункт незламності (за винятком одного). За словами спеціалістів відділу з надзвичайних ситуацій, вони розраховані на випадок надзвичайних ситуацій таких, як блекаут. Пункти працюють, але певні години. З настанням вечора (і ночі, коли мороз збільшується) пункти незламності залишаються зачиненими. На питання, куди йти людині, щоб зігрітися в лютий мороз, спеціалісти відділу відповідають, що розгортати пункти обігріву на базі наметів вказівки не було. То ж, виходить, іти нікуди.

Однак, ми з’ясували, що таки є два намети, де можна і чаю попити, і зігрітися у будь-який час доби. Знаходяться вони на території пожежної частини, і не мають відношення до міської ради. Намети тут розгорнуто ще з жовтня, у них є генератор і опалення.

До речі, щоб облаштувати пункти незламності всім необхідним з міського бюджету було витрачено 83 тис 271 грн. Цю суму нам назвали спеціалісти відділу з надзвичайних ситуацій. За їх словами, у кожному є чайники, ковдри, розкладні ліжка, генератори та інтернет.

Тільки ж дивно виходить, бо все це оснащення стоїть зачинене. Що заважає призначити людину, яка б цілодобово чергувала в пунктах і все це використовувалося за призначенням?…

А тим часом на сайті Ніжинської міської ради бачимо поради, як “перебитися” пр температурі -25:

Центральне фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь