Назавжди 29… Життя Олександра Даніша з Володькової Дівиці зупинилося на злеті…

Завжди усміхнене, сповнене щирості і доброти обличчя молодого чоловіка  дивиться з меморіальної дошки.

Назавжди 29…

 Олександр Даніш з Володькової Дівиці.

Надзвичайно коротким і яскравим, як спалах зірки,  було його життя, яке завершилося 14 червня 2023 року, коли ворожа куля зупинила його на злеті…

 Він був неординарним,  ще в  дитинстві вирізнявся дорослими судженнями серед своїх однолітків, він був авторитетом і прикладом у житті, спорті, у військовій звитязі.

Найболючіше, що Він – був!

Бо неможливо і через півроку, і через інший проміжок часу  змиритися із такою втратою ні мамі, ні нареченій, ні друзям чи односельцям, бо його світлий, усміхнений образ живе у серцях і пам’яті.

 Олександр мав позивний Зима. Насправді він мав гаряче серце, сповнене любові до України, до рідної землі, до людей, які були для нього важливі і дорогі.

Олександр Миколайович Даніш (9.03.1994 – 14.06.2023)

 Солдат Олександр Даніш  народився в с. Володькова Дівиця. Закінчив сільську школу, здобув фах машиніста  електропоїзда метрополітену.

Проходив строкову службу в Севастополі, в той час, коли захоплювали Крим. Він разом зі своїми побратимами мали чітку позицію приналежності до України,  і заявили про  неї. Він брав активну участь у Революції Гідності. Згодом став учасником антитерористичної операції, захищаючи рідну землю від російських окупантів.

Він народився вже у незалежній Україні, тому точно був впевнений, що він і його майбутня родина мали б жити у вільній державі.

Але знову ворог активізувався, і він відклавши власні плани, став на захист України. У  грудні 2022 року він поповнив  лави Збройних Сил України і до останнього був вірним військовій присязі, даній народу України, захищаючи незалежність та територіальну цілісність.

На жаль, Україна і наша громада платить неймовірну високу ціну за відносний мир і спокій на нашій території. Йдуть до небесного війська найкращі сини…

В результаті наступальних дій  нашої армії в районі населеного пункту Мала Токмачка,Запорізької області  Олександр Даніш отримав поранення, несумісне з життям.

Поховано Олександра на кладовищі по вул. Освіти у рідному селі.

Указом Президента України за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Олександра Даніша нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно):

 Символічно, що у день Соборності України,  на фасаді Володьководівицького ліцею, де навчався Олександр, з’явилася ще одна Меморіальна дошка.

На фото – Олександр Даніш, Сашко, Зима, Герой, Янгол Небесного війська.

Навколо зібрались  рідні, односельці, всім важко стримувати сльози і лють, що все так.

 Рашистські кати вкрали сина, коханого, побратима і друга – Людину, в якої все життя було попереду. А тепер- лише біль і пам’ять.

Вічна і світла  шана загиблому воїну – захиснику Олександру Данішу!

Герої не вмирають, доки живуть у пам’яті людей!

 Пресслужба Носівської міської ради

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь