Як підібрати двоспальний матрац: ключові критерії

 

 

 

 

Одним із найважливіших параметрів вибору матраца є його габарити. Найпопулярнішою моделлю для багатьох користувачів є двоспальна, яка забезпечує достатньо місця для сну двох партнерів або одного, хто полюбляє простору спальну поверхню. Однак під час покупки виробу варто враховувати не лише його розміри, а й деякі інші важливі параметри. Наприклад, ключову роль у зручності матраца грають наповнення та тип конструкції. Також варто звернути увагу на висоту спальної поверхні, адже вона буває різною. Робити вибір матраца необхідно з огляду на свій стан здоров’я, вік та уподобання. Саме про це ми поговоримо далі.

Що потрібно знати про двоспальні ортопедичні матраци?

Партнери, які сплять разом, часто стикаються з проблемою незручного сну через різницю в поведінці під час сну або ваги, що може призводити до того, що один із партнерів постійно відчуває дискомфорт через прогинання матраца під впливом рухів іншого. Вирішити ситуацію допоможе двоспальна поверхня з якісним наповнювачем оптимальної жорсткості.

Купити матрац 160×200 — хороший вибір, оскільки саме ця модель вважається класичною та універсальною для людей різного зросту.

Варто розглянути особливості різних типів двоспальних матраців:

  1. Пружинні блоки Bonnell: моделі з блоком залежних пружин, які з’єднані всередині металевим каркасом. У них дуже проста конструкція, вони є міцними та добре вентилюються. Це хороший варіант для пар, які мають схожу вагу. Однак у тому разі, якщо вона різна, є ризик появи ефекту гамака, коли ліжко прогинається під впливом важчої людини.
  2. Незалежні пружинні блоки: матраци мають пружини, які не з’єднані між собою, кожна з них знаходиться в окремому мішечку всередині виробу. Це забезпечує незалежне прогинання кожного елементу. Це так званий ефект хвилі, коли кожен партнер отримує хорошу підтримку спини й суглобів і комфорт.
  3. Безпружинні матраци: у них відсутні пружини, для наповнення використовуються різні натуральні матеріали, такі як кокосова койра, латекс, морські водорості, вовна та спінені речовини. Вони зазвичай відрізняються високою жорсткістю й забезпечують надійну підтримку хребта. Такі вироби не залежать від ваги партнерів і не створюють дискомфорту під час сну.

Вибір матраца залежить від індивідуальних потреб та уподобань партнерів, проте важливо враховувати різницю у вазі для максимального комфорту під час відпочинку.

Особливості вибору двоспальної моделі

Для того щоб успішно підібрати двоспальний матрац, який буде радувати вашу родину протягом багатьох років, варто звернути увагу на декілька ключових параметрів, таких як жорсткість, наповнювачі та наявність знімного чохла.

У продажу доступні різні варіанти жорсткості: від м’яких до дуже жорстких. Матраци середньої жорсткості можуть бути корисні для тих, хто стикається з болями в попереку, тоді як жорсткі вироби підійдуть людям із проблемами у верхній частині хребта. Для людей похилого віку значно комфортнішими є м’які матраци. У випадку серйозних проблем зі здоров’ям рекомендується звернутися до фахівця.

Наповнювачі матраців є природні та штучні, а також комбіновані варіанти. Сучасні виробники використовують різні матеріали, щоб досягти оптимальних характеристик поверхні матраца. Серед них можуть бути еластичний латекс, кокосові волокна, бавовна, шерсть, піна з ефектом пам’яті та синтетичні матеріали, такі як пінополіуретан або етерлон.

Наявність знімного чохла є важливим фактором із погляду на зручність експлуатації. Якщо матрац забрудниться, такий аксесуар можна легко випрати в пральній машині, що значно спрощує догляд за ним.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь