Результати І Всеукраїнського археологічного з’їзду в Ніжині

 

 

 

 

З 23 по 25 листопада Древній Ніжин приймав шукачів історії, тих, хто вміє повертати час назад і відкривати таємниці століть – археологів. З усіх куточків України, Німеччини, Великої Британії, Бельгії, Польщі завітали видатні вчені, дослідники, теоретики і практики археологічної науки до Ніжинського державного університету імені М. Гоголя на І Всеукраїнський археологічний з’їзд, головним організатором якого є Інститут археології НАН України. Співорганізаторами з’їзду виступили НДУ імені Миколи Гоголя та Ніжинська міська рада.

 Читати по темі: Вперше з усіх куточків Європи та України археологи з’їхались до Ніжина

Результатом значимого заходу для всього історичного суспільства стало прийняття Проекту резолюції Першого Всеукраїнського археологічного з’їзду, повідомляє Нежатин.

У ньому зазначено, що з’їзд пройшов на високому науковому рівні. 166 учасників з’їзду проголосили та обговорили близько 150 наукових доповідей на засіданнях восьми секцій.

Учасники з’їзду пропонують:

–           Визнати необхідність подальшого проведення Всеукраїнських археологічних з’їздів з періодичністю не менш як один раз на три роки.

–           Звернутися до Міністерства культури України з пропозицією про створення Національного історико-культурного заповідника «Ніжин стародавній».

–           Звернутися до Міністерства освіт та науки України з пропозицією про створення у структурі Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя кафедри археології та спеціальних історичних дисциплін.

–           Звернутися до Міністерства культури України, Міністерства освіти та науки України з проханням про підтримку пам’ятки архітектури національного значення – корпусу Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя.

Головне фото – Юлії Солдатенко

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь