У Ніжині з’явиться новий музей

 

 

 

 

Цього року храм Іоана Богослова урочисто передали у користування релігійній громаді. Раніше будівля церкви використовувалась як архів. Зараз гостро постало питання про те, як використовувати будинок у дворі храму, в якому колись жив батько видатного мореплавця Юрія Лисянського.

Повідомляє сайт НЕЖАТИН
21 листопада в ході бюджетної комісії обговорювалось питання створення музею Лисянського на базі даного будинку. Про це заявив директор Ніжинського краєзнавчого музею Геннадій Дудченко.
«Зараз цей будинок «завис у повітрі», оскільки храм переданий єпархії, а будинок Чернігівська облрада планує передати ніжинській громаді. Створення нового відділу передбачає 3 посади: завідувач, науковий співробітник, доглядач. Проте, поки готується експозиція, то пропоную залучити наукового співробітника на пів ставки», – зазначив Геннадій Дудченко.
Таку ініціативу підтримала начальник управління культури Тетяна Басак: «Це вимога часу. Багато вже зроблено у напрямку популяризації відомого мореплавця родом з Ніжина. Даний будинок вписується в комплекс музею Лисянського і є плани розмістити там цікаву експозицію».
Головна ж мета, як було зазначено, розвиток туризму і в місті є люди, які прагнуть зробити для цього все можливе.

Марина Волинець

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь