Вчителька географії вже місяць піднімається на найвищу гору без кисню

 

 

 

 

До Христини Мохнацької на висоту у 8848 метрів спромоглися піднятися лише кілька жінок.

Ще у березні українська вчителька географії з Івано-Франківська Христина Мохнацька встановила національний рекорд – піднялася на найвищий вулкан світу за 19 годин. Після цього вона поставила перед собою ціль – піднятися у травні на Еверест.

Пише  vseosvita.ua

А українці, як відомо, йдуть до своєї цілі і вже як місяць вчителька географії для кращої акліматизації здійснює пробні сходження на найвищу вершину світу Еверест, повідомляє ТСН.

Такий задум педагогині надзвичайно екстремальний, адже без кисневих балонів на висоту у 8848 метрів до Христини Мохнацької спромоглися піднятися лише кілька жінок.

Щоб показати, як виглядає сходження на вершину, педагогиня демонструє відео, яке знімає на висоті 6400 метрів:

Я вже тут 43-й день і почуваюся досить добре. Акліматизація пройшла успішно і дуже рада, що мій організм сприйняв це все так дуже добре.

Акліматизація для Христини Мохнацької – це два повноцінні сходження: спочатку на 6400 метрів, спустилася, а згодом на 7900. Пройти до вершини залишилось менше кілометра, але вона ставить для себе надзвичайно амбітну мету – вийти на Еверест без кисню, тому й спускається в базовий табір для підготовки.

Все ж педагогиня наголошує, що йти без кисневої маски не відмовляється:

Якщо мій організм не зможе дихати на висоті понад 8 тисяч кілометрів самостійно, я звичайно використаю маску, зафіксую це і всім повідомлю. Але якщо мій організм буде добре себе почувати, використовувати кисень я не буду.

Еверест небезпечний, дуже норовливий, але Христина туди йде, аби довести, що вона може це зробити. Цим самим вона показує нескореність духу кожного українця, який прямує, попри все, до своєї мети.

Такі жінки – гордість України. Ми пишаємось такими успіхами української вчительки та бажаємо педагогині подолати усі вершини світу!

 

Фотоматеріали взято з особистої фейсбук-сторінки Христини Мохнацької

Джерело: vseosvita.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь