Роками накопичено борг за теплопостачання, а платити – нічим

 

 

 

 

На прийом до міського голови прийшов ніжинець з проханням зарадити в наступній ситуації: зі слів заявника, його мама захворіла кілька років тому, нині вона – особа з інвалідністю, не може рухатися самостійно, потребує догляду. В її квартирі накопичується борг за послуги з теплопостачання. Борг росте. Сплачувати нічим, адже пенсія жінки – мізерна, не досягає і 3 тисяч.

Як зізнався заявник, ТОВ “НіжинТеплоМережі” вже передали справу до суду.

“Я неодноразово просив або відключити квартиру мами від опалення, або провести реструктуризацію боргу, але ТеплоМережі в усьому відмовляють”, – розвів руками чоловік.

Висловилися й представники вищезгаданого ТОВ.

Юрист зазначила, що правомірність нарахувань перевірено і підтверджено судом. Реструктуризація боргу – це досудовий процес, який наразі розпочати вже неможливо. Тож дії ТОВ повністю підпорядковані законодавству.

Відключити від централізованого опалення одну цю квартиру теж неможливо, бо вона – теж звено у цілісному ланцюжку теплопостачання.

Як бути в такій ситуації?

Міський голова Олександр Кодола підсумував: “На сьогодні списати роками накопичені борги неможливо. Вирішить це питання суд. Щодо відключення від централізованої системи опалення – питання буде розглядатися комісійно після завершення опалювального сезону”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь