Продовжити строк дії рішення про недієздатність стало проблемою: на що скаржились ніжинці на прийомі у міського голови

 

 

 

 

30 травня на прийом до міського голови Ніжина Олександра Кодоли прийшли містяни, які є опікунами недієздатних осіб. Зокрема, вони скаржились, що продовжити строк дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною стало проблемою.

Повідомляє “Нежатин

Як пояснила одна із заявниць, процедура із продовження недієздатності відбувається кожні два роки. Раніше цим питанням займалась опікунська рада, зараз же, у зв`язку із змінами в законодавстві, цю роль має виконувати опікун.

Зокрема, необхідно подати заяву до суду та винайняти адвоката, послуги якого зі слів містянки коштують “близько 8 тисяч гривень, що є не підйомним для людини, яка доглядає за особою з інвалідністю“.

На прийомі у міського голови опікунам порадили звернутись до Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який надає кваліфіковані юридичні послуги незахищеним верствам населення.

Проте начальник відділу юридично-кадрового забезпечення Ніжинської міської ради В`ячеслав Лега зауважив, що заявникам можуть відмовити в допомозі, якщо вони не підлягають до категорії малозабезпечених, що нам підтвердили й консультанти центру:

Щоб отримати юридичний супровід людина має довести статус малозабезпеченої сім`ї, у якої загальний дохід не покриває прожитковий мінімум.”

Також на прийомі запропонували розглянути цю проблему окремо, в контексті створення ради, яка б займалась питанням продовженням строку дії рішення про недієздатність. Проте як буде вирішено це питання покаже лише час.

Нагадаємо, що Ніжинський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою вул. Богуна, 8.

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь