Коронавірус повертається: ВОЗ попереджає про новий штам «Пірола»!

 

 

 

 

Новий штам COVID-19 під назвою «Пірола» він є підштампом відомго  «Омікрона», що налічує понад 30 мутацій. Перші випадки зараження виявили ще наприкінці серпня, тепер новий підвид активно поширюється у Європі. Випадки «Піроли» підтверджені у Данії, Франції, США, Великй Британії, Швеції, Таїланді, Ізраїлі, Іспанії, Канаді, Португалії, Австралії, Німеччині, Південній Африці, Південній Кореї та Японії.

Фахівці визнають, що  новий штам досить заразний і може  стати домінуючим у Європі.

Ситуація з поширенням цього варіанта коронавірусу  знаходиться «під наглядом», як вказує ВООЗ, а також зазначають, що цей підвид представляє мутацію вірусу, яка обходить імунітет, набутий після випадків зараження іншими варіантами коронавірусу або вакцинації.

Симптоми штампу «Пірола»:

–           підвищена температура тіла;

–           кашель;

–           лихоманка;

–           втрата смаку або нюху.

Новий штамп COVID-19 може мати і інші симптоми, тож варто стежити за будь-якими несподіваними змінами у стані свого здоров`я.

Якщо з`являються ознаки корона вірусу або тест показав позитивний результат, рекомендовано залишатися вдома та за можливості уникати контактів протягом п’яти днів, а також важливо вчасно звернутися по медичну допомогу.

Слідкуйте за своїм здоров`ям! Бережіть себе!
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь