В Ніжині дітям без щеплень можуть не дозволити очно відвідувати садки, школи та гуртки

 

 

 

 

Сьогодні на оперативній нараді виконавчого комітету Ніжинської міської ради було висунуто пропозицію щодо заборони очного навчання для дітей, що не вакцинувались від кору. Що відомо, з’ясовувала наша редакція.
На Чернігівщині триває наздоганяюча кампанія з вакцинації від кору. За останні вісім місяців в Україні 30 людей захворіло на кір. Спалах хвороби прогнозують на кінець 2023 року або початок 2024 року.

Минулого тижня лікарі в Ніжині провели моніторинг пацієнтів, які не пройшли вакцинацію. За результатами моніторингу станом на зараз близько 300-х дітей в Ніжині не щеплені – це приблизно 10% від загальної кількості. Не так вже й багато, але навіть така мала кількість може спричинити епідемію. Кір — це вірусне захворювання, яке швидко поширюється. Дев’ять з десяти людей, з якими контактувала інфікована людина, теж захворіють, якщо вони не були щеплені.

Тому, згідно постанови головного державного санітарного лікаря Чернігівської області від 7 вересня, за підписом Олександра Чепурного, в Ніжині можуть заборонити таким дітям навчатися а очній формі, а переведуть на дистанційну.

Більшість з тих, хто відмовляється від вакцинації аргументують це тим, що мають сумніви щодо якості вакцини. Медики наголошують, що на сьогодні лікарні Чернігівської області забезпечені якісною сертифікованою вакциною від кору, яка отримана через програму ЮНІСЕФ, тому такі побоювання батьків безпідставні.  

Поки що остаточне рішення щодо заборони очного навчання не прийнято, однак лікарі закликають усіх, хто ще не вакцинувався, зробити це, не відкладаючи на потім.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь